Blue Flower


Taptoe Nunspeet.

De Taptoe Nunspeet is een tweejaarlijks evenement. De eerste Taptoe Nunspeet werd gehouden in 1999. Het initiatief kwam van Rolf Gouswaart die een comité in het leven riep ter voorbereiding van de Taptoe Nunspeet. Een aantal enthousiaste muziekliefhebbers steunden Rolf met hart en ziel. De Nunspeetse taptoe was geboren en bleek meer dan levensvatbaar.

Dit jaar was het weer een prachtig muzikaal feest waar ook de zon zich van haar beste kan liet zien. Aan deze fantastisch goed georganiseerde taptoe werd deelgenomen door:

Douane Harmonie Nederland, Door Vriendschap Sterk Katwijk, Showband Urk, Showorkest Lutkewierum, Muziekvereniging Harmonie Nunspeet en 48th Highlanders of Holland & Seaforth Highlanders of Holland.

Een video van het optreden is HIER te bekijken en HIER vindt u de foto's. 

  


Helaas afscheid van onze "oude" Leading Drummer.

Dinsdagavond 30 mei was de laatste oefenavond van onze oude leading drummer Renaldo. Hij heeft de prachtige kans om van muziek zijn werk te maken, maar kan dat (helaas voor ons) niet combineren met de band. Bedankt voor alle mooie tijden; we gaan je missen in de band!

 


Fietstocht Oorlogsmonumenten.

Deze periode is het een drukte van belang voor onze band. De afgelopen weken hebben wij aan diverse herdenkingen meegedaan en verschillende optredens verzorgd, zo ook een optreden tijdens de pauze van de fietstocht langs​ oorlogsmonumenten in de omgeving van Apeldoorn. De komende tijd staan nog een aantal optredens ingepland. U kunt deze vinden in de Agenda.

17 April 2017 is het 72 jaar geleden dat Apeldoorn en omgeving werd bevrijd door Canadese militairen. Daarom werd er op zondag 21 mei onder leiding van het Fietsgilde Apeldoorn een “Canada 150” Fietstocht georganiseerd in samenwerking met het Apeldoorn-Burlington comite. Zij hadden samen een mooie route uitgezet door en/of langs 6 dorpen rondom Apeldoorn, te weten: Klarenbeek, Loenen, Oosterhuizen, Lieren, Beekbergen en Ugchelen. Tijdens de tocht werd er ook aandacht besteed aan de diverse oorlogsmonumenten op de route. Tijdens de pauze heeft onze band een aantal tunes gespeeld. 

Onder andere door Linda Stakenburg zijn tijdens het optreden een aantal foto's gemaakt. U kunt deze en andere foto's HIER bekijken. Een korte video kunt u HIER vinden.

 


Wereld Whisky dagen.

Onder de noemers "World Whisky Day" en "Schotse Rokjes Dag" werd door Gall & Gall vandaag een actie gehouden. Wie op zaterdag 20 mei in een kilt naar een Gall & Gall winkel ging en daar een foto maakte, maakt kans op een reis voor 2 personen naar The Glenlivet in Schotland. Uiteraard laten wij die kans niet aan ons voorbij gaan. Vier leden van onze band togen naar één van onze vaste adverteerders, namelijk Gall & Gall Slijterij René aan de Brinklaan in Apeldoorn.

Het heeft de volgende foto opgeleverd....

Na het maken van de foto werden nog twee tunes gespeeld.  
Nu maar hopen dat wij in de prijzen vallen.....keep your fingers crossed !!!

  

 


Canada 150 jaar Music Show Apeldoorn.

De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums en de Seaforth Highlanders of Holland Pipes and Drums hebben meegewerkt aan de Canada 150 jaar Music Show op het Marktplein in Apeldoorn. Naast beide bands namen ook het Trompetterkorps der Koninklijke Marechausse, Show & Marchingband DAP Apeldoorn en Jachthoornblazers De Overlopers Hoenderloo deel aan dit muziek spektakel. De show werd door enkele honderden bezoekers bezocht.

De Videobeelden van dit optreden kunt u HIER bekijken en de foto's vindt u HIER.

 

 

 


50 jaar "de Klup" Apeldoorn.

In 2017 bestaat de Klup 50 jaar. Het gehele jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een expositie van 50 kunstenaars (25 leden van de Klup en 25 professionele kunstenaars uit Apeldoorn). De schilderijen zijn in het stadhuis van Apeldoorn tentoon gesteld. In drie groepen zijn de kunstenaars van het clubhuis naar het stadhuis gelopen, onder begeleiding van een aantal pipers, een snaredrummer en een tenordrummer van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. De leden van de band ontvingen allemaal een prachtig schilderij, gemaakt door de leden van de schilderclub van de Klup.

HIER vindt u meer informatie over de Klup. Een video van de aankomst van één van de groepen bij het stadhuis kunt u HIER bekijken.

 


Worldproef Apeldoorn.

World Proef  is georganiseerd door het Apeldoorn -Burlington Commite in het kader van Canada 150 jaar. Het evenement vond plaats in het Oranjepark en bevatte o.a. Cultuur uit Canada, Old Army Cars, diverse food en cultuur deelnemers uit de gehele wereld. De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums heeft ook haar medewerking aan dit evenement verleend. Na het openingswoord heeft onze band het Canadese volkslied "O Canada" gespeeld.

Apeldoorn World Proef is een unieke en kleurrijke internationale markt met cultuur, historie, literatuur, toerisme, economie & ecologie, eetcultuur, workshops, informatie en een internationaal muzikaal-cultureel programma.
Lijst van deelnemende landen: Canada, Italië, China, Rusland, Afghanistan, Azerbeidzjan, Indonesië, Thailand, Filipijnen, Vietnam, Bulgarije, Turkije, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Mexico, Brazilië en Nederland.

U had tevens de gelegenheid om overheerlijke Haggis te proeven in onze eigen stand. Uiteraard was deze voortreffelijk bereid door onze "Haggis deskundige" John.

U kunt hier meer foto's bekijken.

 


Veteranendefilé Wageningen 2017.

Ook in 2017 heeft de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums haar medewerking verleend aan het veteranendefilé in Wageningen.

5 mei is de dag van de Bevrijding en ook de dag van de Vrijheid. Wij realiseren ons op die dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen. Het is een dag waarop mensen zich ook solidair tonen met mensen die nu niet in vrijheid leven.

Aansluitend op de Herdenkingsplechtigheid begon het Bevrijdingsdefilé. De herdenking richt zich op de capitulaties 1945 en in het verlengde daarvan op de thema’s bevrijding, vrijheid en veiligheid. De nadruk in het Bevrijdingsdefilé lag zoals gebruikelijk op de Tweede Wereldoorlog.  In het Bevrijdingsdefilé namen oud-strijders, oude en jonge veteranen en militaire erfopvolgers deel als eerbetoon aan de bevrijders, de WO-II veteranen en geallieerden. Hierin werden ze begeleid door vele binnen- en buitenlandse muziekkorpsen, waaronder de 48th Highlandersof Holland Pipes and Drums. Maar ook de tweede en derde generatie veteranen was aanwezig. 

Een korte video-impressie van onze deelname kunt u <hier> vinden. 

 


Herdenking bevrijding Lieren.

Op 18 april heeft in Lieren een herdenking plaatsgevonden. Deze herdenking is door de Stichting Bevrijdingscomité Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen georganiseerd. Met deze jaarlijkse herdenking wordt stilgestaan bij de bevrijding van de drie dorpen in 1945. De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums heeft hieraan haar medewerking verleend. 

Meer informatie over de herdenking vind u <hier>.

 


Sponsor