Souchez sept 2017


Van Souchez is niets meer over als de Franse troepen het dorp in september 1915 terugnemen. Henri Barbusse schrijft in zijn oorlogsdagboek Le Feu: ‘Er staat geen muur meer overeind’. In maart 1916 worden de Fransen afgelost door de Britten op het front van de Artois. Ze leggen aan de rand van Souchez een eerste begraafplaats aan op de plaats van het voormalige café Le Cabaret Rouge. Hier rusten in de omgeving gesneuvelde Canadese en Engelse strijders.

Na de wapenstilstand maakt de Imperial War Graves Commission van Souchez een verzamelbegraafplaats om 7.000 lichamen bijeen te brengen van de slagvelden in de omgeving van Arras en van 103 andere begraafplaatsen in de departementen Nord en Pas-de-Calais.

Door de Somme Battlefield Pipe Band zijn wij gevraagd om ook dit jaar weer onze medewerking te verlenen aan de diverse herdenkingen en optredens die in de omgeving van Souchez (Noord-Frankrijk) worden gehouden. Men herdenkt dan de vele slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wij laten u een beetje mee beleven door middel van foto's en een video. De video ziet u op deze pagina en de foto's kunt u vinden in de rubriek "foto's en video's".


Video Souchez:


Sponsor 48th Highlanders