48th Highlanders of Holland
Pipes and Drums - Apeldoorn

Proudly associated to the Regiment of
the 48th Highlanders of Canada
CO.Lt.Col. H.S. Pedwell, CD


Van 31 juli tot 20 augustus 1917 waren drie van de vier grote Schotse eenheden, de 9e Divisie, inclusief de 1e (en enige) Zuid-Afrikaanse Brigade, de 15e en de 51ste Divisie, haast gelijktijdig in de Slag bij Passendale (Passchendaele) betrokken.

Om de Schotse betrokkenheid te herdenken, organiseerde het Memorial Museum Passchendaele 1917 het themaweekend ‘The long road to Passchendaele’.

Het themaweekend is gestart met een herdenking aan het Schots monument op de Frezenberg in Zonnebeke. Vervolgens vond er op het kasteeldomein een internationale taptoe plaats waarbij pipe bands een indrukwekkend klank- en lichtspektakel hebben verzorgd. Onze band heeft, als onderdeel van een grote mass band, aan zowel de herdenking als de taptoe deelgenomen.

 


Het was voor ons een drukke dag. Om op tijd bij de eerste besprekingen en repetitie aanwezig te kunnen zijn, moesten wij al vroeg vanuit Nederland vertrekken. Om 04.00 uur 's ochtends liepen dan ook de eerste wekkers af. Tijdens de heenreis volgde, net na Antwerpen, de eerste (en gelukkig die dag de enige) file. Er had een aanrijding plaatsgevonden en de taferelen die wij daar aantroffen waren niet heel prettig. Met een vertraging van bijna een uur konden wij onze weg vervolgen. Gelukkig hadden we een marge ingebouwd, dus we waren op tijd aanwezig.

Bij aankomst moesten we dan ook meteen aan de bak; de eerste repetitie. In onze Highland Express zullen wij u uitgebreid verslag doen van onze belevenissen. Hier kunt u al wel vast een kijkje nemen door middel van een video en foto's.

  • Foto's - Overzicht van de hele dagOpmars Herdenking bij het Schots Monument
en Taptoe Memorial Museum Zonnebeke...

 


Impressie van de internationale Taptoe...

Sponsor


Volg ons ook via Facebook...(Klik hier)