Internationale Taptoe België 2019

 

Internationale Taptoe België 2019

 

Het is het grootste en meest plezierige internationale muziek- en dansevenement in België. Zij leveren uitzonderlijke en inspirerende muziek van over de hele wereld. Bands en artiesten, van kleine groepen tot grote namen, komen samen in één arena om hun beste tot nu toe te presenteren.

Voor onze band begon het in 2017. Toen ontvingen wij voor het eerst een uitnodiging voor de Internationale Taptoe België. Deze taptoe wordt jaarlijks gehouden in oktober en vindt plaats in Oostende en Lommel. Onze band heeft de uitnodiging toen graag aanvaard en vervolgens meegedaan aan de taptoe in Lommel.

Uiteraard betekent een dergelijke deelname dat je als bandleden goed aan de bak moet. Een aantal tunes was nog niet in ons repertoire opgenomen, dus die moesten door de leden eerst worden geleerd. Daarna moet je de tunes natuurlijk meerdere malen oefenen, zodat je deze echt "in de vingers" krijgt. Dat geldt voor alle leden en secties. Nadat je de tunes in de vingers hebt volgt het oefenen van de figuren. Dit jaar (2019) namen wij deel aan alle edities, dus in Oostende en Lommel. Het uiteindelijke resultaat mag er wezen; wij zijn er trots op. Het was een unieke ervaring om met de beste Showbands, Pipes & Drums, dansers en solisten uit de hele wereld een onvergetelijke show neer te zetten.

U kunt hier een impressie bekijken. Er is veel beeldmateriaal (foto's en video's) van de taptoe gemaakt. Deze worden op dit moment allemaal verwerkt. Binnenkort kunt u dit allemaal op onze site bekijken. HIER kunt u het materiaal van 2018 bekijken.

 


Impressie van de Taptoe 2019.

Opname: Ton Krabbendam

 

Optreden Massed Pipes and Drums (20 minuten)