Artikelindex

 

Dhr. Mr. G.J. de Graaf beschermheer.

Op 10 september 2019 is de heer Mr. G.J. (Fred) de Graaf geïnstalleerd als beschermheer van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums.

De heer De Graaf draagt onze band al vele jaren een warm hart toe en onze onderlinge band is in de loop der jaren alleen maar sterker geworden. Wij zijn er ontzettend trots op dat hij de taak van beschermheer op zich heeft willen nemen.

Installatie beschermheer 48th

 


Herdenken en vieren Souchez.

In het weekend van 31 augustus en 1 september zijn wij weer in Souchez aanwezig geweest om, samen met onze vrienden van de Somme Battlefield Pipe band deel te nemen aan de herdenkingen en festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid in Souchez en omgeving (Frankrijk). Het was wederom een indrukwekkend weekend.

Deze foto is gemaakt tijdens de parade in Souchez.

Souzhez parade

 


Exodus Herdenking Beekbergen.

Op 27 september dit jaar lopen mensen vanuit Huissen naar het stadhuis in Arnhem, zoveel mogelijk in kleding die past bij de gebeurtenissen van september 1944. Met bussen gaat het daarna naar Beekbergen. Daar trekt vanaf ongeveer 11.45 uur opnieuw een stoet rond, onder meer met paarden en boerenkarren, zoals ook in ‘44 gebeurde. Leerlingen van openbare basisschool Beekbergen doen mee. Om 14.00 uur is er een herdenking bij het monument in deze plaats. Iemand die de exodus als kind meemaakte zal een toespraak houden. Vervolgens verkast het gezelschap naar het centrum van Apeldoorn. Daar zal de stoet door een deel van het centrum gaan, om te eindigen bij CODA.

Mogelijk worden ook andere plaatsen op de Veluwe, zoals Putten, Ermelo en Nunspeet, nog bij de herdenking betrokken. 2 Pipers en een drummer van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums zullen hieraan hun medewerking verlenen.

 


75 jaar D-Day.

1944 – 2019 : 75ste Herdenking van de Invasie en de Slag om Normandië. Internationale herdenkingen, gigantische vuurwerkshows, droppings, vrijheidsfeesten, etc… In 2019 staan er heel wat evenementen op het programma, omdat we dan voor de 75ste keer de Invasie en de Slag om Normandië herdenken. Om de vrijheid te vieren! Op uitnodiging van de Somme Battlefield Pipe Band hebben een aantal van onze leden, samen met hen, deelgenomen aan verschillende festiviteiten in Arromanches en omgeving. Een korte video is HIER te bekijken.

 


Veteranendag Zutphen 2019.

Op 25 mei was de Zutphense IJsselkade het toneel van de jaarlijkse Veteranendag. Bezoekers konden diverse militaire voertuigen bezichtigen en lopen langs stands van militaire instanties. Voor een natje en een droogje konden zij terecht op een horecaplein. Voor de kinderen was er een ‘Toe Doe-kaart’, waarmee zij aan verschillende activiteiten mee konden doen en iets lekkers konden verdienen. En uiteraard maakten aan het eind van de middag de veteranen hun opwachting.

Onze band zorgde voor een muzikale omlijsting van het spektakel. De video kunt u HIER bekijken.

 Veterandendag Zuthpen

Foto: T. Mol

 


Herdenking in Holten en Optreden Airborne Museum.

Op zondag 14 april werden de militairen van het Regiment 48th Highlanders of Canada op de Canadese Erebegraafplaats in Holten herdacht. Omdat wij dit jaar tevens de 20 jarige vriendschap vieren met de Somme Battlefield Pipe Band, hebben onze vrienden ons bij deze herdenking ondersteund.

Op zaterdag 13 april heeft onze band, samen met de Somme Battlefield Pipe band een optreden verzorgd bij het Airborne Museum.

U kunt de foto's en video's HIER bekijken.

Airborne Museum 2019

Foto: T. Mol

Herdenking Holten 2019

Foto: W. van Dijken

 


 75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven.

In aanvulling op bestaande herdenkingen en vieringen organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met de Stichting Coördinatie 75 Jaar Vrijheid een aantal grote evenementen. Bij de organisatie daarvan zoekt het Nationaal Comité de samenwerking met provincies, gemeenten en organisatoren van herdenkingen en vieringen.

Onze band zal in 2019 en 2020 deelnemen aan diverse herdenkingen en festiviteiten in binnen- en buitenland. In onze agenda wordt u hiervan op de hoogte gehouden. 

 Sponsor 48th Highlanders