Voorbereiding Taptoe België (juni 2018).

Op zaterdag 23 juni vertrekken wij naar Knokke voor één van de repetities voor de Internationale Taptoe België 2018. Het belooft een intensieve, maar leuke dag te worden! In onze agenda, of op de officiële site vindt u alle informatie over deze taptoe, die in oktober in Lommel wordt gehouden. 

 

 


Exodus wandeltocht 2018 (juni 2018).

Op zaterdag 30 juni 2018 is het weer zover, "het Exoduswandelevenement". Met voor elk wat wils, dus afstanden van 5, 10, 17, 25, 42 en dit keer zelfs de 50 kilometer. Dit jaar een bijzondere uitbreiding van het Herinneringslandschap met het 7 kilometer lange Goudsbloem Pad voor de lange afstanden. Van harte aanbevolen en dus waard om te agenderen. Alle info over deze wandeltocht en digitaal voorinschrijven via www.exodustocht.nl. 3 Pipers van de 48th Highlanders of Holland zullen hun medewerking verlenen. Zie onze agenda voor meer informatie.

 


Vieren van onze vrijheid (mei 2018).

Op 5 mei was het een prachtig zonnige dag. En uitgerekend op die dag mochten wij onze medewerking verlenen aan de herdenking in Beekbergen en aan het Bevrijdingsdefilé in Wageningen. Het was een dag met veel zon, muziek en heel veel vrolijke mensen. Een prima dag om de vrijheid te vieren, die wij hebben gekregen dankzij het offer van onze bevrijders. Van een groot aantal bevrijders zelfs het ultieme offer.

 

Foto’s gemaakt door John Tanasale (stg 4-5 mei Beekbergen) zijn te bekijken in ons album.

De video is te bekijken via deze LINK.

 


Bevrijding van Apeldoorn (apr 2018).

Op dinsdag 17 april is het 73 jaar geleden dat Apeldoorn werd bevrijd. Bij het Sluisje is deze bevrijding herdacht. Er waren diverse sprekers en er werden bloemen gelegd bij het monument, o.a. door burgemeester Berends. Dit monument is geadopteerd door de kinderen van de PC basisschool Prinses Margriet. Meer informatie over de bevrijding van Apeldoorn vindt u HIER

 

RTV Apeldoorn heeft een item aan de herdenking gewijd. U kunt de video HIER bekijken. In de rubriek Foto's en Video's vindt u de link naar de foto's. 

 


Herdenking Lieren (apr 2018).

De Stichting Bevrijdingscomité Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen, heeft op dinsdag 17 april de jaarlijkse herdenking gehouden van de bevrijding van deze drie dorpen in 1945. Dit gebeurt jaarlijks bij het monument aan de Lierderstraat, naast de kerk in Lieren. De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums heeft aan deze herdenking haar medewerking verleend.

 

 

Foto's van de ochtend en de avond: John Tanasale

De foto's zijn HIER te bekijken.

 


Herdenking OBS Oosterhuizen (apr 2018).

Op 16 april werd door de OBS Oosterhuizen de bevrijding van Oosterhuizen herdacht. Door de directrice werd de herdenking geopend, waarna door alle kinderen een bloem bij het monument werd gelegd. Er werden gedichten voorgelezen en door kinderen van de school werden de vlaggen van Canada en Nederland zeer respectvol gehesen. Daarbij werden de volksliederen door 2 pipers van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums gespeeld.

 

De foto's zijn HIER te bekijken. 

 


200 jaar Openbare Basisschool Beekbergen (apr 2018).

In april 2018 vierde de OBS Beekbergen haar 200 jarig bestaan. Op 14 april werd een reünie georganiseerd, welke werd geopend door Burgemeester Berends van de gemeente Apeldoorn. Door onze band werd deze opening muzikaal omlijst.

 

Foto: Megan Hachmang

 


Herdenking in Holten (apr 2018).

Op zondag 8 april werden de militairen van het Regiment 48th Highlanders of Canada op de Canadese Erebegraafplaats in Holten herdacht. Deze herdenking werd georganiseerd door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. <meer info>