Souchez 2021Souchez  2021

Ten gevolge van de Corona maatregelen konden wij 2 jaar lang helaas niet deelnemen aan de optredens in Souchez en omgeving, maar het afgelopen weekend (3, 4 en 5 september) waren wij traditiegetrouw weer gast van de Somme Battlefield Pipe Band. Wij hebben daar samen deelgenomen aan verschillende optredens. Het was geweldig om weer met elkaar op te kunnen trekken en we hebben dan ook volop genoten. U kunt HIER de foto's  bekijken. Aan de video wordt momenteel nog gewerkt. 

 

 


Herdenking Groesbeek

Herdenking Groesbeek

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten veel Canadese troepen op Nederlandse bodem. Veel van die matrozen, soldaten en vliegeniers gaven hun leven.

Deze gesneuvelde Canadezen zijn op 19 juli herdacht tijdens een kleine ceremonie in Groesbeek, met medewerking van één van onze pipers.

Opdat we hen niet vergeten!

 

 

 


Er wordt weer meer mogelijk

Langzamerhand komt er meer licht aan het einde van de tunnel, maar er is nog veel onzekerheid. Door deze ontwikkelingen krijgt onze band weer meer verzoeken om deel te nemen aan herdenkingen en evenementen. Houd onze agenda in de gaten..... Wilt u onze band boeken, of een kleinere bezetting, neem dan contact met ons op.

 


Monument en plaquette Lancaster TeugeMonument en plaquette Teuge

Het oorlogsmonument in Teuge (gemeente Voorst) is opgericht ter nagedachtenis aan de zes (vijf Engelsen en één Canadees) omgekomen bemanningsleden van de geallieerde Lancaster bommenwerper die in Teuge op 12 juni 1943 is neergestort na een aanval van een Duitse Messerschmitt. Alleen staartschutter Linton Stephenson overleefde de crash.

De namen van de slachtoffers: W.F. Bradley, E.N. Cummings, C.B. Fleming, G. Glover, J.W.Lake en A.B. Magill.

Het monument is onthuld op 5 mei 2006 door de Canadees Linton Stephenson. De plaquette is op 12 juni 2021 onthuld door de burgemeester van Voorst de heer Penninx, samen met de heer Wijers. De heer Wijers heeft de crash als achtjarige jongen meegemaakt. De onthulling vond plaats met medewerking van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. 

 


Wageningen 2019 48th

Veteranen winnen weer

In eerste instantie leek het er op dat bevrijdingsdefilé zou verdwijnen, maar gelukkig heeft Defensie nu besloten om het defilé te blijven ondersteunen. Zo'n belangrijke traditie mag natuurlijk nooit verdwijnen. Het gaat hier om een eerbetoon aan mensen die ervoor zorgden dat wij in vrede kunnen leven. Zoals onze Drum Major Jan Scholten in een interview in De Telegraaf verwoordt: "Voor het handhaven van het defilé past maar één reactie: super. Ons credo is niet voor niets: 'We do remember'. "

 

 Canadezenbrug Almen

Bevrijding Almen

Allemaal 1 tv het een uitzending gemaakt over de bevrijding van Almen. Eén onderdeel is opgenomen bij de Canadezenbrug in Almen. Onze Drum Major en Pipe Major hebben aan deze opname hun medewerking  verleend. 

Die bijdrage begint op 27:11.

U kunt de uitzending HIER bekijken. 

 

  

 


Apeldoorn Remembers

De Apeldoorn Remembers film laat historische beelden zien, maar ook hedendaagse kunstvormingen van vrijheid. In de film zijn beelden terug te zien van afgelopen 17 april, dé bevrijdingsdag van Apeldoorn van 17 april dit jaar. Opnames met o.a. de ontsteking van het bevrijdingsvuur, de lichtbundels die over Apeldoorn schenen en een uitgelichte Grote Kerk. De film is daarnaast aangevuld met historische beelden van Vereniging Oud Apeldoorn en een uniek muziekstuk dat is uitgevoerd door de 48th Highlanders of Holland pipes and drums.

 

Rechtstreeks via YouTube bekijken.
 

 


Dodenherdenking Beekbergen en Heteren

Normaal gesproken Herdenken en Vieren we onze vrijheid uitgebreid samen en met elkaar. Door corona zullen we dat dit jaar anders moeten doen: “Thuis voor de Buis”. Onze band heeft aan 2 herdenkingen haar medewerking verleend, namelijk 2 pipers in Beekbergen en 1 in Heteren.

  • Beekbergen:

Met een paar korte filmpjes nemen wij u mee in het programma zoals u dat in Beekbergen gewend bent met: De overdenking in de kerk, het taptoe signaal en de 2 minuten stilte bij het monument in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg, het zingen van het Wilhelmus, de kranslegging en toespraak door burgemeester Heerts en het bestuur van de Stichting, het ophalen van het Bevrijdingsvuur uit Wageningen en het ontsteken van het vuur bij het monument.

De gehele herdenking is HIER te bekijken.

(Korte impressie):

Korte impressie van de bijdrage door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drum.

Rechtstreeks via YouTube bekijken.

 

  • Heteren

Korte impressie van de bijdrage door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drum.

Rechtstreeks via YouTube bekijken.

De gehele herdenking in Heteren is HIER te bekijken.