Het is het grootste en meest plezierige internationale muziek- en dansevenement in België. Zij leveren uitzonderlijke en inspirerende muziek van over de hele wereld. Bands en artiesten, van kleine groepen tot grote namen, komen samen in één arena om hun beste tot nu toe te presenteren.

De 48th Highlanders of Holland zal, net als vorig jaar, ook in 2019 weer deelnemen aan de Massed Pipes and Drums. Dit keer nemen wij deel aan alle edities, dus in Oostende en Lommel.


Voor onze band begon het in 2017. Toen ontvingen wij voor het eerst een uitnodiging voor de Internationale Taptoe België. Deze taptoe wordt jaarlijks gehouden in oktober en vindt plaats in Oostende en Lommel. Onze band heeft de uitnodiging graag aanvaard en vervolgens meegedaan aan de taptoe in Lommel.

Uiteraard betekent een dergelijke deelname dat je als bandleden goed aan de bak moet. Een aantal tunes was nog niet in ons repertoire opgenomen, dus die moesten door de leden eerst worden geleerd. Daarna moet je de tunes natuurlijk meerdere malen oefenen, zodat je deze echt "in de vingers" krijgt. Dat geldt voor alle leden en secties. Nadat je de tunes in de vingers hebt volgt het oefenen van de figuren. Hiervoor is onze band 2 maal naar België (Knokke en Antwerpen) gegaan. Daarna volgt uiteindelijk de generale repetitie op de dag van uitvoering in Lommel. Over onze belevenissen achter de schermen is een weblog geschreven. Dat weblog kunt u HIER bekijken. Daarnaast zijn er 2 video's gemaakt van de repetities in Knokke en Antwerpen. Als u op de plaatsnaam klikt, kunt u deze video's bekijken. Voor de foto's kunt u HIER kijken.

Het uiteindelijke resultaat mag er wezen; wij zijn er trots op. Het was een unieke ervaring om met de beste Showbands, Pipes & Drums, dansers en solisten uit de hele wereld een onvergetelijke show neer te zetten.

 

Om de video's te kunnen bekijken dient u cookies te accepteren.

 

Ook meedoen aan dergelijke optredens?

Heb je altijd al rondgelopen met de gedachte om ook lid te worden van een pipe band, maar durfde je die stap niet te zetten? Gewoon doen!
Wij hebben altijd plek voor nieuwe snare drummers en pipers, zowel leerlingen (muzikale voorkennis is niet noodzakelijk) als gevorderden. Kijk voor meer informatie op "Lid worden". Je bent van harte welkom!

 Sponsor 48th Highlanders