Herdenking Beekbergen

Optreden
beekbergena2016
Datum: 5 mei 2020 12:00 - 13:00

Plaats: Beekbergen, Nederland

De Stichting 4 en 5 mei Beekbergen organiseert op 5 mei de jaarlijkse Bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar het Teixeira de Mattospark te Beekbergen. Het Vrijheidsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 mei naar 5 mei. Het wordt ieder jaar om middernacht van 4 op 5 mei ontstoken in Wageningen. Deze ceremonie vindt plaats op het 5 Mei Plein voor het historische Hotel De Wereld. Het ontsteken van het Vrijheidsvuur in Wageningen, is ieder jaar weer een indrukwekkende gebeurtenis en is een symbool van nationale eenheid.

De lopers uit Beekbergen zullen in 2019 voor de 46e keer meelopen. Zij vertegenwoordigen de gemeente Apeldoorn. Het Vrijheidsvuur is een belangrijk symbool voor leven in vrede en vrijheid. Zo geven sporters van Beekbergen uitdrukking aan de betekenis van het Vrijheidsvuur en daarmee aan het belang om in een rechtvaardige wereld in vrede en vrijheid te kunnen leven. Kinderen van de basisscholen uit Beekbergen en Lieren en een aantal oude legervoertuigen zullen aansluiten voor het laatste stuk van de route naar het monument 1940-1945 in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg.

Omstreeks 12.00 uur zal daar een korte plechtigheid plaatsvinden waarna het bevrijdingsvuur wordt ontstoken door Martin Moen. Een leerling van de lagere school zal een vrijheidsgedicht voordragen en er zullen woorden van een vertegenwoordiger van de gemeente Apeldoorn zijn. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums.

 

Adres
Teixeira de Mattos Park
7361 GB Beekbergen, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 5 mei 2020 12:00 - 13:00